گروه اصلی و فرعی در نرم افزار هلو
نرم افزار حسابداری هلو
نرم افزار حسابداری هلو، یکی از معروف ترین و پر استفاده ترین نرم افزارهای حسابداری در بازار کار است. نرم افزار هلو یکی از نرم افزارهای طراحی شده توسط شرکت طرفه نگار است که به حسابداران و اپراتورهای ثبت اسناد کمک می کند تا آسان تر و صحیح تر، اطلاعات حسابداری را ثبت و خروجی آن که همان گزارشات مالی است را تهیه کنند. در ادامه مطالب در مورد گروهبندی کالا در نرم افزار هلو و اجزای پنجره کالا بحث می کنیم، با ما همراه باشید.
امکانات اصلی موجود در دوره نرم افزار حسابداری هلو
- کالا
- طرف حساب
- حساب بانکی
- صندوق/بانک
- دریافت چک
- پرداخت چک
گروه بندی کالا در نرم افزار هلو
جهت سهولت در استفاده و جستجو، در نرم افزار هلو کالاها در 3 سطح طبقه بندی می شوند:
سطح اول: گروه اصلی
گروه اصلی اولین سطح طبقه بندی کالاها است و در نرم افزار هلو تا 100 گروه اصلی قابل تعریف است. در چگونگی گروهبندی کالا در نرم افزار هلو دقت فراوانی نیاز است زیرا طی کار با برنامه به هیچ عنوان امکان تغییر گروه های اصلی کالاها وجود ندارد. چگونگی گروهبندی کالا در نرم افزار هلو به نوع فعالیت و تشخیص حسابدار مربوط است. از گروه بندی اصلی می توان برای طبقه بندی قسمت های مختلف واحد تجاری (مثلا تولیدی، خدماتی، بازرگانی و…) استفاده کرد.
سطح دوم: گروه فرعی
دومین سطح از طبقه بندی کالاها، گروه فرعی است. برای هر گروه اصلی 100 گروه فرعی قابل تعریف است. از این گروهبندی کالا در نرم افزار هلو می توان برای طبقه بندی بهتر محصولات و کالاها استفاده کرد. براي تعريف گروه هاي اصلي و فرعي از مسير اطلاعات اول دوره/کالاي اوليه انبار / گروه بندي كالا اقدام نماييد. در این پنجره میتوانید با انتخاب گروه اصلی یا فرعی و با فشردن کلید F7 و یا کلیک بر نماد مشخص شده گروه مورد نظر را تعریف کنید.
سطح سوم: تعریف کالا
بعد از تعریف گروه های اصلی و فرعی میتوانید تا 1000 کالا را در هر گروه فرعی تعریف کنید. جهت تعريف کالا بايد از مسير اطلاعات اول دوره/ کالاي اوليه انبار/ کالاي اوليه انبار اقدام نماييد. سپس در پنجره باز شده، گروه اصلی و فرعی مربوطه را انتخاب کنید و با فشردن کلید F7 و یا کلیک بر روی نماد مشخص شده، وارد پنجره معرفی کالا شوید. در این پنجره بابد نام و کد کالا را وارد کنید. اگر تیک گزینه کد اتوماتیک فعال باشد سیستم به صورت خودکار به کالای وارد شده، کدی را تخصیص می دهد.
اجزای پنجره کالا
مشخصات کالاها
پنجره کالا برای وارد کردن مشخصات کالاها به سه سربرگ تقسیم شده است:
مشخصات اصلی
در این سربرگ، مشخصاتی مانند میانگین قیمت خرید، میانگین قیمت فروش، تعداد کالا و شرایط مالیات و عوارض تعیین می شود.
نکته قابل توجه این است که ورود مستقیم اطلاعات در قسمت های قیمت خرید و تعداد تنها در ابتدای دوره قابل انجام است و بعد از پایان عملیات اول دوره تنها با ثبت فاکتور خرید قابل تغییر است. اگر کالا در ابتدای دوره موجودی داشته باشد، وارد کردن میانگین قیمت خرید الزامی است. منظور از قیمت فروش، قیمت فروش یک واحد از کالاست. در بخش توضيحات نیز مي توانيد توضيحاتي را در رابطه با كالا ثبت نماييد.
مشخصات فنی
در این بخش اطلاعات فنی کالا ثبت می شود. در قسمت تاریخ، تاریخ ثبت کالا وارد می شود. در قسمت مکان، محل قرارگیری کالا ثبت می شود. در بخش مدل و سازنده نیز، مدل و سازنده محصول ثبت می شود.در قسمت مشخصات فني مي توانيد 6 مشخصه فني مختلف براي کالا ثبت نمود كه در گزارشات كالا از آنها استفاده مي شود. براي تغييرنام مشخصات فني مي توانيد از مسير اطلاعات اول دوره/ تنظيمات نرم افزار/ كالا/ كار خدماتي اقدام نماييد.
مشخصات تنظیمی
در قسمت مشخصات تنظيمي تعداد حداقل و حداكثر كالا وارد می شود. در قسمت حداقل مقدار نقطه سفارش کالا یعنی حدي که تعداد کالا نبايد از آن کمتر شود و در قسمت حداكثر، مقدار حداکثر تعداد کالايي که مي تواند در انبار وجود داشته باشد، وارد مي گردد. چنانچه در اثر خرید یا فروش تعداد کالا از این تعداد کمتر یا بیشتر شود، برنامه پیغام خواهد داد.
جمع بندی
ورود اطلاعات اول دوره اولین و مهم ترین بخش از روند کار با نرم افزار هلو است. ورود اطلاعات اول دوره به عنوان یک پروژه حسابداری در بازار کار حسابداری شناخته می شود و فرصتی مناسب برای درآمدزایی دانشجویان و حسابداران پاره وقت است.
دیدگاهتان را بنویسید