انواع وظایف یک حسابدار در شرکت
انواع وظایف یک حسابدار در شرکت
یک حسابدار می تواند نقش ها و وظایف مختلفی از جمله مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده را بر عهده داشته باشد. فرایند حسابداری به گونه ای است که شما می توانید به عنوان یک حسابدار در یک شرکت کوچک وظیفه انجام و مدیریت کلیه امور مالی را بر عهده داشته باشد، در حالی همان وظایف در یک شرکت بزرگ تر ممکن است توسط چندین حسابدار و به این صورت که هر حسابدار مسئول انجام یک حوزه مدیریت مالی باشد به صورت تخصصی تر انجام پذیرد. در نتیجه شما به عنوان حسابدار و حتی مدیر کسب و کار کوچک می توانید انتظار داشته باشید که با توجه به نوع حوزه فعالیت کسب و کارتان، مسئولیتی که به عنوان حسابدار دارید کمی متفاوت باشد.
وظایف یک حسابدار در شرکت تولیدی
در شرح مسئولیت حسابدار شرکت تولیدی، حسابدار موظف است جریان موجودی کالا،FIFO و LIFO را بررسی و تحلیل کند. حتی ممکن است موظف باشد سود موجود در هر محصول یا هر کانال توزیع، هر مشتری، هر خط محصول و غیره را ردیابی کند.
به طور کلی وظایف یک حسابدار در شرکت تولیدی به شرح زیر است:
- جمع آوری اطلاعات از وضعیت مالی فعلی شرکت
- تهیه ترازنامه
- تهیه گزارش هایی از سود و زیان
- اثبات معاملات مالی را با اسناد حسابرسی
- تهیه و توصیه رویه ها برای دستیابی به اهداف خاص موسسه
وظایف یک حسابدار در شرکت خدماتی
شرکت های خدماتی با ارائه خدمات به جای فروش محصولات فیزیکی، به کسب در آمد می پردازند.یک مثال خوب از شرکت خدماتی، یک شرکت حسابداری است که با تهیه اظهارنامه مالیات بر درآمد، انجام خدمات حسابرسی و دارایی و حتی انجام کارهای حسابداری درآمد کسب می کنند. بخشی از شرح وظایف یک حسابدار شرکت خدماتی نیز به صورت زیر است:
- نگهداری و به روز رسانی سوابق دارایی ثابت
- تهیه و بررسی بودجه ها، درآمد، هزینه ها، ورودی حقوق و دستمزد و سایر اسناد حسابداری
- تجزیه و تحلیل روند درآمد و هزینه و توصیه سطح بودجه مناسب و اطمینان از کنترل هزینه ها
- صدور و ثبت اسناد دریافت و پرداخت های نقدی
وظایف حسابدار در شرکت بازرگانی
عمده فعالیت شرکت های بازرگانی خرید کالا از یک تامین کننده و فروش آن به مصرف کننده بدون تغییر کالا می باشد و حسابدار شرکت بازرگانی وظیفه دارد مسئولیت اموری همچون رعایت الزامات قانون مالیات مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده، گزارش صورت معاملات فصلی و تعریف گزارشات نقدینگی را در شرح وظایف خود در نظر بگیرد. بخشی از شرح وظایف حسابدار شرکت بازرگانی شامل موارد زیر است:
- ثبت اسناد هزینه و درآمد بر اساس فاکتور فروش
- تهیه صورت حساب گردش نقدینگی
- مدیریت و کنترل حساب مالی دارایی ها و انبارها
- تعیین قیمت بهای تمام شده
- ثبت دقیق و با جزئیات سندهای مالی مطالبات، نقدینگی و …
وظایف یک حسابدار در شرکت پیمانکاری
نیازهای حسابداری شرکت های پیمانکاری نسبت به مشاغل دیگر نمود های متفاوتی دارند. پیمانکاران باید سودآوری همه پروژه های خود را ردیابی نمایند ، اما جزئیات هر پروژه به سایرین متفاوت است. نقش حسابدار در یک شرکت پیمانکاری برای موفقیت و ارائه راهکار جهت جلوگیری از شکست ضروری است. یکی از مهم ترین خصوصیاتی که حسابداران شرکت پیمانکاری داشته باشند این است که تجزیه و تحلیل مالی قابل اعتمادی ارائه دهند . البته نقش و مسئولیت حسابدار در شرکت پیمانکاری ممکن است از شرکتی با شرکت دیگر بسته به اندازه شرکت، مهارت و شخصیت های مختلف حسابداران، متفاوت باشد.
به عنوان مثال یک حسابدار شرکت پیمانکاری که پیشینه آن در برآورد و مدیریت پروژه است در ابتدا روی ثبت صحیح هزینه های پیمانکاری تمرکز خواهد کرد.
یک حسابدار شرکت پیمانکاری که سابقه آن در حسابداری عمومی است، احتمالاً در ابتدا بر گزارشگری مالی و برنامه ریزی مالیات بر درآمد تأکید خواهد کرد.
حسابدار در شرح وظایف خود باید این عوامل تأثیرگذار را بشناسد و برای جبران هرگونه نقص تلاش کند.
به طور مثال بخشی از شرح وظیفه حسابدار شرکت پیمانکاری شامل موارد زیر است:
- ایجاد حساب جدید پروژه در سیستم حسابداری
- ثبت سوابق مربوط به پروژه از جمله سفارشات و قرارداد ها
- انتقال هزینه به حساب های مربوط به هزینه پروژه
- بررسی و تایید هزینه های سربار اعمال شده در پروژه
مهارت های مورد نیاز یک حسابدار
مهارت کار با اکسل
علیرغم شرکت هایی که با طیف گسترده ای از ابزارهای نرم افزاری در حوزه حسابداری در حال کار هستند ، برنامه اکسل همچنان به دلیل سهولت استفاده و ماهیت انعطاف پذیر و مستحکم، برنامه ای کاربردی برای بسیاری از حسابداران است.
مهارت ارتباطی
یک متخصص حسابداری بسیار خوب است که با طیف گسترده ای از همکاران یا مشتریان ارتباط برقرار کنید. افرادی که با آنها صحبت می کنید ممکن است به اندازه کافی مانند شما از اعداد و حسابداری اطلاعات نداشته باشند. بنابراین چه از طریق مکالمات تلفنی چه با ایمیل و جلسات حضوری با بخش های دیگر ارتباط برقرار کنید، انتقال اطلاعات به صورت واضح و مختصر نشان از اعتبار و حرفه ای بودن شما در کنار انجام بهتر لیست وظایف حسابدار خواهد بود.
مهارت تحلیلی
یکی از مهمترین مهارت های حسابدار، توانایی تفسیر داده های مالی، تجزیه و تحلیل و تعامل بین آن اطلاعات با بخش های مختلف سازمان است.
مهارت مدیریت زمان
اغلب حسابداران برای چندین مشتری کار می کنند و همزمان ممکن است بر روی چند پروژه مالی دیگر نیز کار کنند. حسابدار باید با داشتن مهارت مدیریت زمان بتواند ساعت هایی را به انجام پروژه مالی و ساعت های را نیز به انجام کارهای حسابداری مشتریان خود اختصاص بدهد.
شرح وظایف کمک حسابدار چیست؟
عموما به دلیل عدم مهارت و تجربه کاری کمک حسابدار، در ابتدای کار به او کارهای ساده تر حسابداری واگذار می گردد. همچنین وظایف کمک حسابدار در شرکت های مختلف ممکن است متفاوت نیز باشد. به طور مثال در یک فروشگاه کوچک یا تازه تاسیس یک کمک حسابدار پاره وقت می تواند انجام امور مالی ساده را در دست بگیرد. اما در یک شرکت بزرگ طبیعات کمک حسابدار وظایف گسترده تری نسبت به وظایف حسابدار با تجربه دارد.
مدیر منابع انسانی تشخیص میدهد که کمک حسابدار نسبت به توانایی و محیط کاری چه وظایفی داشته باشد.برخی از وظایف کمک حسابدار به شرح زیر است:
- رزومه سازی و مستند سازی
- وارد کردن اطلاعات و ثبت اسناد حسابداری
- همکاری با حسابدار به منظور محاسبات ماهانه حقوق و دستمزد، حضور و غیاب و…
- کنترل و بایگانی اسناد حسابداری
- پیگیری برخی امور مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی
دیدگاه (1)
[…] است، که مودیان مالیاتی آن بیش از یک نفر می باشند. یکی از وظایف حسابدار محاسبه و پرداخت مالیات های غیر مستقیم شرکت است که این […]